III Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib Żywność i żywienie
Szanowni Państwo,
zapraszam do udziału w III Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Nutricib Żywność i żywienie – przegląd i badania, która odbędzie się formie stacjonarnej (Lublin) z możliwością uczestnictwa zdalnego 27 maja 2021 r.
Gośćmi Honorowymi Konferencji będą:
- dr hab. lek med. Dariusz Włodarek – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie SGGW
Tytuł wystąpienia: Czy istnieje optymalny wzór diety? - dr hab. Urszula Złotek, prof. UP – Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Tytuł wystąpienia: Główne kierunki doskonalenia wartości użytkowej i prozdrowotnej żywności pochodzenia roślinnego - dr hab. n. farm. Wojciech Koch, prof. UM – Uniwersytet Medyczny w Lublinie
Tytuł wystąpienia: Znaczenie związków polifenolowych obecnych w żywności w prewencji chorób cywilizacyjnych
Zagadnienia tematyczne:
– produkcja żywności – technologie i rozwiązania na skalę lokalną i przemysłową
– metody przetwarzania i obróbki żywności
– innowacyjne rozwiązania w zakresie przechowywania, pakowania, transportu i dystrybucji żywności
– zrównoważone gospodarowanie żywnością (ograniczenie strat i marnowania żywności)
– metody analizy jakości i bezpieczeństwa żywności
– składniki biologicznie czynne w żywności
– żywność o specjalnym przeznaczeniu (np. jadalne szczepionki, żywność funkcjonalna)
– specyfika żywienia na każdym etapie życia
– choroby cywilizacyjne związane z niewłaściwym odżywianiem
– marketing produktów spożywczych i racjonalne zakupy
Organizatorem Konferencji jest Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL.
II tura rejestracji trwa do 25 marca 2021 roku.
Każda osoba zainteresowana udziałem stacjonarnym/zdalnym w Konferencji zobligowana jest do rejestracji uczestnictwa poprzez formularz dostępny na stronie internetowej: http://www.nutricib.pl/
Serdecznie zapraszamy!
Z poważaniem,
Ewelina Chodźko
Komitet Organizacyjny Konferencji
kontakt@nutricib.pl